Är du paranoid eller är grannen en läskig mördare?

Det var väldigt ovanligt att se Tom Hanks namn presenteras i början av filmen med fasansfulla, otäcka skräcktoner i bakgrundsmusiken. Ja, hela filmen var mycket olik en klassisk Hanks-film. Men med fokuset på honom så måste jag medge att han ändå gjorde ett klassiskt skådespel, riktigt bra spelat i rollen som varken hade för många repliker eller djupa dramatiska insikter. Han levde verkligen upp till sitt rykte, då han perfekt kunde spela rollen i denna skräck/komedi-film.

Skräcken fanns med i filmen, vilket för många kunde betyda att dra täcket över huvudet under dem scener som framstod som väldigt klassiska i gamla skräckfantasier. Ett förfallet hus, brun gräsmatta, gnisslande och skrikande dörrar och dylikt. På grund av Hanks medverkande blev filmen inte lika skräckfylld som den kunde varit, dels på grund av den orimliga tanken att han var med i en skräck och dels för att han bidrog med en stor del komedi genom filmen också.

Många skratt fick man under filmens gång, men jag vet inte vilken av skräck eller komedi som man bör lägga betoningen på. Hanks var då rolig i alla fall, jag fick intrycket av att han spelade en tråkig men normal, medelålders man med en fru och son, bosatt i ett villaområde där alla kände alla. Han spelade den karaktären felfritt också, eftersom inga andra märkvärdiga talanger kunde ses hos honom under dem 100 minuter som The 'burbs sträckte sig.

Jag tyckte att han såg mer självsäker och erfaren ut i denna film, det kanske berodde på hans karaktär, men även om han inte var gjord för denna typ av genre så fick jag ut mycket av att se denna film. Förhoppningsvis fick Hanks också ut mycket av att spela den.