En av de bästa komedierna någonsin!
Och mycket tack vare fantastiskt skådespel av Tom Hanks.

Ja, jag prisar honom extremt nu men det är han värd efter denna film. När jag tittade på The Money Pit såg jag inte längre Hanks som en nykomling, han var gjord för denna roll.

Få komiker som jag sett i filmer är duktiga på att spela en hysteriskt rolig komedi fylld med drama. Men Hanks spelar denna film med både innerlig kärlek till draman och komedin. Till och med hysterin och romansen i filmen upplevde jag att Hanks kunde spela väl.

Hanks verkade trivas framför kameran, i huvudrollen och med förhoppningarna om att publiken ska älska hans uppträdande. Efter att han skickligt spelat flera olika roller var det svårt att hitta brister i hans framträdande. Med de Hanks-filmer jag sett bakom mig, måste jag personligen säga att det var filmerna som antingen var bra eller dåliga och medan Hanks ständigt gjorde ett bra arbete kunde filmerna begränsa hans talang. Men ju länge fram i hans skådespelarkarriär vi nu kommer, desto bättre verkar hans spel bli och hans filmer allt större.

Det känns som att filmen har blivit underskattad, då den är relativt lågt värderad på IMDb. Men utan att för mycket gå in på alla kopiöst roliga scener tyckte jag att filmen borde vara mer uppskattad men tanke på att Hanks verkligen gör ett superbt jobb i The Money Pit. Hittills har jag skrivit om komedi, drama och en lätt thriller där Hanks medverkat, i nästa film spelar han i sin allra första krigs-romans. Det ska bli intressant att se den, och den lockar verkligen inte med någon komedi men med Hanks i rollen vet man aldrig.

Nedan följer ett smakprov från The Money Pit.