Ett lustigt, mystiskt och underhållande skådespeleri av Tom Hanks i rollen som en professor och ledare av en genial kupp mot ett kasino.

Alla scener med Hanks påminde om teater och pjäser där han ambitiöst och storslaget vann publiken med sin konst att skådespela. Han spelade en mycket poetisk och kunnig man med den unika förmågan att väcka alla sovande tittare, med sina överenergiska miner, stora ögon och obalanserade rösttoner i sitt språk. Han talade mycket och snabbt, med en sydamerikansk dialekt men som ändå inte lät likt dem förra dialekter han utövat. Hans sätt att vara liknade väldigt en professors, och med sitt välansade och prydliga skägg/mustasch och sin mystiskt, komiska röst var det svårt att från början känna igen honom. Han gjorde följaktligen ett bra jobb att spela karaktären.

Om jag nu ska dra några paralleller mellan det skådespeleri han nu kan framföra och det han kunde för 20 år sedan vid sina första filmer, får det bli följande:
Jag tror att han skulle ha svårt att spela denna roll för 20 år sedan, han var duktig i sina första komedifilmer, men denna film krävde något speciellt; teatraliska kunskaper. Något han verkade kunna besitta i sin start men aldrig visade.

Hans komedi, liksom hans drama, känns mer erfaret utfört nu. I till exempel Bachelor Party uppträdde Hanks mer som en av skådespelarna, inget riktigt enastående med hans prestation där jämfört med dem filmer han medverkat i under det senaste decenniet. Han var visserligen en bra skådespelare i sina filmer under 80-talet men dem saknade en viss exklusivitet, som ofta ses i hans nutida filmer. Vare sig det handlar om anpassningar för rollen, duktiga handlingar i en viss situation eller förmågan att vinna publiken med språket så gör Hanks det galant i majoriteten av sina filmer.

Som jag nog tidigare sagt var han lustig på ett energiskt sätt i sina tidiga filmer, men har visar nu en mer lugn komedi i form av språk, miner och uttyck; kan ha att göra med hans ökande ålder, vem vet, men det är genuint och riktigt roligt i alla fall!