Ännu en imponerande och storslagen föreställning av Hanks! Det kan mycket möjligt vara den bästa filmen denna blogg hittills stött på.

En sådan ansvarsfull, seriös och bildad person har inte Hanks tidigare spelat. Han var på ett sätt olik sig själv, dels för att han gjorde strålande och mycket duktigare scener i filmen; drama, både våldsamma och lugna. Dels för att han inte spelat den typen av roll förut, rollen som den lugne och sansade fängelsevakten som ansvarade för utförandet av fångarnas dödsdomar.

Jag kunde inte lägga märke till något speciellt i Hanks skådespel som lätt kunde jämföras med hans spel i andra dramafilmer. Alla han scener kändes annorlunda, och väl utvecklade. Han var som en annan person helt enkelt, med sin roll. Hela filmen hade ett suveränt budskap, vilket inte avslöjas här, och Hanks och hans andra medarbetare levererade exakt det de skulle om inte mer och fick denna film till att bli en välkänd, ihågkommen succé.

Med några extra kilon på magen och extra medaljer runt halsen avancerar Hanks sig upp för stegen alltjämt. Han må vara mer involverad i drama/thriller-genren för tillfället och inte lika infångad i komedifilmer, men nog slipper det nästan alltid förbi lite komedi i hans filmer. Då denna film utspelades sig i södra USA under Den stora depressionen var Hanks tvungen att arbeta med en tjock söder-dialekt. Till i början av filmen kände inte jag igen Hanks mycket, då han pratade kort, snabbt och med en olik dialekt. Men jag började så småningom höra igenom dialekten och tänkte inte sedan på det. Jag vill bara notera att hans dialekt var annorlunda från från den i Forrest Gump, som också utspelade sig i södern.

Hans ansiktsuttryck är alltid trovärdiga i hans filmer, liksom i denna. Man kan nästan tänka innan hur han är på väg att reagera vid flera scener i filmen, och med stor entusiasm och ambition glömmer han inte bort vem han är och vad han gör, utan visar på film varför just han är en sådan skicklig skådespelare. Han passade galant i rollen, lagordnings-uniformen verkar han också trivas i, så denna film är ett måste att se för blivande som gamla Hanks-beundrare.