Filmen bjöd på mycket spännande thriller och mystery, Hanks balanserade dem två och en halv timmarna med dramatisk underhållning och det var ett absolut strålande jobb av honom att spela rollen som professor Robert Langdon komplett med variationer av känslor och handlingar. Han spelar duktigt, ambitiöst och övertygande i alla sina roller och det går inte att säga att han spelar bäst i en, utan han visar olika egenskaper i olika filmer och gör sina insatser perfekta i mån av filmernas begränsningar. På något sätt känns det, i The Da Vinci Code, som att många av hans viktigaste erfarenheter och kunskaper han samlat på sig genom åren dragits samman i denna film.

'Klockren' är bedömningen av en Hanks insats där han kan visa många olika och fina kvalitéer under en och samma film. Det blir mer intressant och vederhäftigt när han väl får chansen att göra ett klockrent jobb och verkligen utför det exceptionellt. Det var inget speciellt märkvärdigt med hans stil i denna film. Han var en typisk person, jag kunde inte notera något särskilt med hans dialekt och han passade, för mig, förvånansvärt bra i sitt långhår.

Flera gånger tidigare har jag sett denna film, men aldrig riktigt lagt märke till vilket bra jobb Hanks gjorde i filmen. Det var felfritt, allt från blick till röstton till ansiktsrörelser, allt han gjorde blev övertygande. En sådan mysteryfilm som denna har han inte medverkat i tidigare, och jag måste säga att den passar honom väldigt bra. Senare i filmagendan dyker Angels & Demons upp, vilken också befinner sig i mysteygenren. I den kommer jag möta Hanks i sin sista mysteryfilm och även finalfilm för detta filmprojekt. Kan dessa två mysteryfilmer komma att övertyga mig om att Hanks kanske passar bäst i en sådan genre? Med tanke på hans prestation i The Da Vinci Code är det mycket möjligt.