Ännu en otroligt bra film, med Hanks som huvudrollen och som en riktigt övertygande skådespelare. Varje film med Hanks har varit ett nytt äventyr, alltid en ny utmaning och i denna film utövar han ständigt en Alabama-dialekt och får spela allt från bordtennisidol, krigshjälte, framgångsrik företagare och populär kändis landet runt; en helt otrolig bedrift. Ytterligare en Oscar tog han emot efter denna film, och det var inte förvånansvärt med tanke på alla roller han spelade skickligt i Forrest Gump.

Till att börja med så måste jag nämna att huvudkaraktären visades som både barn och vuxen. Hanks spelade den vuxna Forrest Gump och Michael Conner Humphreys spelade den unga. Michaels verkliga dialekt var egentligen den som hördes på filmen, och Hanks imiterade honom för att nå karaktärens dialekt. Michaels scener sågs främst i början av filmen, och under den resterande tiden kunde jag inte undgå att se att Hanks skådespel var extremt lik karaktären när den var ung. Alltså, det kändes verkligen som att Hanks, inte bara spelade utan, var karaktären.

Så han gjorde ett bra jobb med att spela en man med lågt hjärnaktivitet, kände sig verkligen bekväm i sina scener och visade en stor ambition att nå det bästa. Han spelade till och med flera krigsscener, alla var visserligen inte extremt realistiska men han var ändå med på dem. Alla uppgifter och jobb karaktären gavs i filmen spelade Hanks fullt ut, det var som om han tog en powerbar efter varje scen, hoppade in i den nya och visade sitt förnämsta.

Flera klipp i filmen var riktigt roliga, han hade minsann inte glömt sin skojiga sida hemma inför denna film inte. Men draman var väl den genre som dominerade mest, och som föregående filmen i bloggen tyder, var draman även excellent i Forrest Gump. Det blir så lätt att börja se en film med Tom Hanks för när han väl börjar spela får han tittaren direkt att fokusera sig på filmen och honom, han ger verkligen något att se på; det är vad som är speciellt med honom.

Nu har Hanks verkligen varit med om en hel del filmäventyr och när han själv tackar sina medarbetare för att ha gjort honom en bättre skådespelare, låter det i mina öron som att han kommer att fortsätta ta sig an nya prestigefyllda äventyr.

Det måste ha varit en toppen period för Hanks -93 och -94, då han gjorde två superba filmer och fått Oscars som 'Bästa Skådespelare i Ledande Rollen' efter båda filmerna.

Andra Oscar-priset nedan: