Tom Hanks hoppade in i det nya millenniet och gjorde en dunderbra film och tog sig an nya utmaningar som skådespelare i Cast Away. Filmens huvudkaraktär, arbetandes på ett post- och paketföretag i USA, drogs bort från sin familj, flickvän och vänner när hans flygplan kraschade någonstans i södra Stilla havet. Hans kommande år spenderade hans ensam på en öde ö, det visade sig bli en tuff kamp för överlevnad; och jag tyckte att Hanks var idealisk för denna roll.

Denna huvudkaraktär fick genomgå mycket, psykiskt och fysiskt, och Hanks får spela honom med flera olika identiteter. I början av filmen såg man Hanks basandes över en grupp arbetare, denna stressiga men säkra roll passade honom mycket väl. Senare gick han över till en lite lugnare personlighet, då han kunnat släppa arbetet för juletid. Vidare i filmen levererade han identiteter som den arme nödställde, hungrige jägaren och klyftige uppfinnaren.

En stor del av filmen var nästan helt utan repliker. Det gjorde det otroligt viktigt för Hanks att visa varje känsla som kom över honom, men detta var inget problem för det blev att man kunde känna, lida, skratta och tåra med honom utan att han sade mycket alls. Under flygkraschen fick Hanks spela turbulens- och undervattensscener, vilka var nya men helt trovärdiga. Det var mycket som försiggick under scenerna och för skådespelarna mycket att hålla reda på. För honom var det nog lika roligt som att köra en harmonisk dramascen.

I filmen fanns några riktigt långa scener, jag menar utan att vyn bröts, där han talade eller arbetade i flera minuter. Det var filmens sätt att göra tittarupplevelsen verkligare, och ambitiöse Hanks arbetade verkligen med kameran och bidrog till underhållningen i filmen. Till och med komedi bjöds det på, Hanks psyke kan bli roligt efter några år ensam på en öde ö.

Det jag mest av allt imponerades av Hanks i Cast Away var den otroligt flitiga prestationen att gå upp massvis i vikt för denna film och sedan behöva tappa alla vikt plus lite till för att slutföra filmens sista scener. Det är verkligen spännande att se en film där en skådespelare kan förändra något så märkbart som sin vikt, hår och skägg för att kunna göra filmen. Jag trodde först inte att det var Hanks som dök upp i rutan efter halva filmen när han uppenbarade sig som undernärd, solbrun och -blonderad. Med all den viktminskningen såg han minst fem år yngre, nästan som att Forrest Gump sprang in i bilden.

En drama- och äventyrsfilm, verkligen värd att se, med flera spännande scener skickligt utförda av Hanks. Filmen levererar ett betydligt budskap som Ni får ta reda på efter ni följt med i äventyret.

Tom Hanks nedan, i början av filmen och i slutet av filmen.